Vakantie St. Lucia

Vakantie St. Lucia
- Vakantie St. Lucia -

Een vakantie op St. Lucia is de juiste keuze indien u wat anders dan anders wilt. Dit Caribische eiland is namelijk een vulkanisch eiland. Daarmee is St. Lucia heuvelachtiger dan andere eilanden in het Caribisch gebied. Verken de bergachtige omgeving met een auto of kom tot rust op de mooie witte stranden; het kan op St. Lucia!

Klik hier voor alle vakanties naar St. Lucia

Geniet van een heerlijke strandvakantie op St. Lucia..

St. Lucia is een Caribisch eiland met witte stranden en prachtig blauw water. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22-28 graden. Genieten van een strandvakantie op St. Lucia zal dus zeker lukken! In de periode juni tot en met november kan er soms een verfrissende regenbui vallen. Daarnaast kunnen er in deze periode tropische stormen en orkanen voorkomen. Wilt u in deze periode op vakantie naar St. Lucia, informeer dan geregeld over de situatie op het eiland en houdt de media in de gaten.

.. Of ga voor een actievere vakantie

Naast zon, zee en strand heeft St. Lucia nog veel mee te bieden. Allereerst vindt u op dit vulkanische eiland natuurlijk vulkanische haarden. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuinen bij Soufrière of een wandeling maken door het tropisch regenwoud. De bergtoppen ‘Pitons’ staan op de Werelderfgoedlijst en zijn zeker de moeite waard om tijdens uw vakantie op St. Lucia te bekijken.

Belangrijke informatie voor een vakantie naar St. Lucia

Indien u een vakantie naar St. Lucia boekt, kan onderstaande informatie van pas komen.

Tijdsverschil en taal

Tijdens uw vakantie op St. Lucia kunt u Engels praten. Dit is de officiële taal op het eiland. Daarnaast spreekt de bevolking een dialect. Het is op St. Lucia 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is dit verschil 6 uur.

Geldzaken

Op St. Lucia wordt betaalt met de East Caribbean Dollar. Omdat de wisselmogelijkheden voor een andere munteenheid dan de Amerikaanse Dollar beperkt zijn, kunt u het beste Amerikaanse dollars in contant meenemen. Verder kunt u in hotels, grote restaurants en winkels met internationale creditcards betalen (legitimatie verplicht). Pinnen kan vaak in grotere steden met een pinpas met maestro/cirrus teken.

Visum

Voor een vakantie op St. Lucia heeft u geen visum nodig, behalve wanneer u inreist via Amerika. Wel dient uw paspoort geldig te zijn tot en met 6 maanden na uw terugkomst.

Vaccinaties

Op St. Lucia komt knokkelkoorts, Zika en Chikungunya voor. Vermijd tijdens uw vakantie op St. Lucia daarom stilstaand water, draag bedekkende kleding en gebruik DEET. Reist u in vanuit een land waar gele koorts voorkomt, dan is de gele koort vaccinatie verplicht. Verder wordt een DTP vaccinatie en Hepatitis A vaccinaties geadviseerd.

Vervoer op St. Lucia

Tijdens uw vakantie op Santa Lucia kunt u gebruik maken van taxi’s, mini privébusjes of een gehuurde auto. Taxi’s hebben geen meters, dus van tevoren een prijs afspreken is aan te raden. Verder is het nog handig om te weten dat er op het eiland aan de linkerkant van de weg wordt gereden.

Zonvakantie naar St. Lucia boeken

Wilt u een zonvakantie naar St. Lucia boeken? Bekijk de vakanties op onze website, of laat u adviseren door onze reisexperts aan de Van Echtenstraat 25 in Hoogeveen. Neem voor meer informatie over een vakantie naar St. Lucia contact met ons op via 0528 - 27 04 31 of info@worldtravel.nl.

World Travel Holland BV

van Echtenstraat 25
7902 EK Hoogeveen

0528 - 27 04 31
info@worldtravel.nl

Kvk: 04033710 Btw: NL8048.17.649.B01