Prijs v.a. € 1725,- p.p.

1e dag vlucht van Amsterdam via Istanbul naar Colombo waar u de volgende dag aankomt.

2e dag luchthaven – Negombo

Ontvangst en begroeting op de luchthaven na aankomst en transfer naar het hotel in Negombo.

’s Avonds rust en ontspanning en een overnachting in het hotel in Negombo.

 

3e dag Negombo

Na het ontbijt in het hotel ervaart u de Negombo stadstour, geniet van de populaire attracties van Negombo inclusief het vissersdorp, het Nederlandse fort en kanaal. Terug naar het hotel in Negombo voor de overnachting.

 

4e dag Negombo – Pinnawela – Dambulla- Sigiriya

Na het ontbijt vervolgen we de weg naar Dambulla. Onderweg bezoeken we het Pinnawala olifanten weeshuis (€ 20,00 per persoon) welke opmerkelijk is vanwege de grootste kudde olifanten in gevangenschap ter wereld. In 2011 leefden er in Pinnawela  88 olifanten, te weten 37 mannetjes en 51 vrouwtjes van 3 generaties. Bezoek ook eens de lokale groente markt welke bekend staat als het grootste economische centrum van Sri Lanka. Check-in in het hotel voor de overnachting.

 

5e dag Sigiriya

Na het ontbijt vertrekken we voor de beklimming van de Sigiriya rotsvesting (door Unesco uitgeroepen Wereld Erfgoedplaats, € 25,00 per persoon) ook wel bekend als “Lion Rock”, afkomstig uit de 5e eeuw, een massief monoliet welke 180 meter uitsteekt boven de groene jungle. Terug naar het hotel, avond ter vrije besteding bij het hotel.

 

6e dag Dambulla – Metale – Kandy

Na het ontbijt bezoeken we de Dambulla Grottempel (Unesco uitgeroepen Wereld Erfgoedplaats € 15,00 per persoon). Hierna vervolgen we onze weg naar Kandy via Matale. Onderweg bezoeken we Matale Spice Garden waar u de Sri Lankaanse kruidentuin kunt ervaren met kruiden als Sandelhout, Margosa, Chocola, Citronella, Amandelen, Jasmijn en kokosnoot. Na aankomst in Kandy (Unesco Wereld Erfgoedstad) checkt u in in het hotel.

 

7e dag Kandy

Na het ontbijt bezoeken we de stad Kandy inclusief de Tempel of the Tooth Relic van Lord Buddha (€ 10,00 per persoon) voor de 10.00 uur Pooja ceremonie. Daarna kan u de Peradeniya Botanische Tuinen bezoeken (€ 10,00 per persoon) – eens waren deze prachtige tuinen uitsluitend gereserveerd voor de royalties van Kandy. Tegenwoordig is het toegestaan voor iedereen om deze grootste en meest indrukwekkende botanische tuinen (60 hectare) van Sri Lanka te bezoeken. Wanneer u geïnteresseerd bent kunt u getuige zijn van een culturele Kandy dansshow (€ 10,00 per persoon) inclusief lopen over vuur om 17.00 uur. Terug naar het hotel voor de overnachting.

 

8e dag Kandy – Ramboda – Nuwara Eliya

Na het ontbijt gaan we verder naar Nuwara Eliya, dit was het favoriete berg station in de Britse periode. Het ligt 5000 ft boven zeeniveau. Onderweg komen we langs de Ramboda watervallen en theeplantages. Bezoek aan een theeplantage om te zien hoe theebladeren worden bewerkt en verwerkt. ’s Avonds bezoeken we Nuwara Eliya stad inclusief de fruit- en groentemarkt. Daarna naar het hotel voor de overnachting.

 

9e dag Nuwara Eliya

Vrije dag in Nuwara Eliya of na het ontbijt mogelijkheid tot het spelen van golf (Plus minus € 60,00 per persoon). Overnachting in het hotel.

 

10e dag Nuwara Eliya – Hatton – Galle

Na het ontbijt gaan we verder naar Hatton en nemen we de zuidelijke weg naar Galle. Korte stop bij de Devon watervallen en de St. Clair waterval. Overnachting in het hotel.

 

11e dag Galle – Colombo

Na het ontbijt reizen we verder naar Colombo. Onderweg bezoeken we het Galle fort (UNESCO wereld erfgoed), gebouwd door Nederlanders en Portugezen, wandeling aanbevolen, bezoek de zeeschildpad broederij in Kosgoda (€ 3,00 per persoon) en de maansteen mijnen in Meetiyagoda. Aankomst in Colombo en check-in in het hotel voor de overnachting.

 

12e dag Vandaag vliegt u vanuit Colombo via Instanbul weer terug naar Amsterdam

Eind van de tour. ( u kunt natuurlijk uw rondreis ook nog met een aantal dagen verlengen met een heerlijk strandhotel, informeer naar de mogelijkheden)

 

Tour hotellijst

Dag                 Hotels

2 en 3             Pegasus Reef Hotel, Colombo

4 en 5             Amaara Forest, Sigiriya

6 en 7             Suisse Hotel, Kandy

8 en 9             Queensbury Hotel, Nuwara Eliya

10                      Lavanga Resort & Spa, Hikkaduwa

11                    Mandarina Hotel, Colombo

 

Sri Lanka Tour is inclusief

Accommodatie voor 10 nachten/11 dagen in 2 persoons kamers

Halfpension gedurende de gehele reis

Aankomst en vertrektransfers

Reis per Air Conditioned auto begeleid door een Engels sprekende lokale gids

Alle belastingen

Vluchten in de voordeligste klasse op Turkish Airline, met altijd 20 kilo ruimbagage inclusief.

 

Sri Lanka Tour is exclusief

Entree tickets en de kosten voor de jeep bij bezienswaardigheden

Kosten voor bijzonderheden buiten het programma om.

Extra maaltijden, drankjes, fooien, telefoonkosten, wasservice

Reisverzekering

Alle kosten die kunnen voortvloeien uit onvoorziene omstandigheden zoals vluchtvertraging, annulering, tariefswijzigingen, staking of andere calamiteiten.

 

Meerprijzen

Van 15 December tot 31 Januari geldt een hoogseizoentoeslag voor het Beach Hotel van € 50,00 per persoon.

 

Nachtelijke ritten zijn niet toegestaan tenzij het transfer vanaf en naar de luchthaven ’s nachts nodig is.

U kunt alleen gebruik maken van het voertuig en de chauffeur van 07.00 uur tot 19.00 uur (uitgezonderd speciale omstandigheden)

Check-in tijd 13.00 uur en check-out tijd voor 12.00 uur.

 

 

Prijzen gebaseerd op een 2-persoonskamer.

Offerte aanvragen