13 daagse rondreis v.a. € 1725,- p p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

 

Bahia is de staat met de glimlach. Je bezoekt de bruisende hoofdstad Salvador, het ongerepte natuurgebied Chapada Diamantina en je gaat naar het schitterende eiland Morro de São Paulo. 
Een ideale reis voor zon- en cultuurliefhebbers! 

Dag 1

Aankomst in Salvador, verwelkoming door onze lokale agent en transfer naar je accommodatie. Je verblijft de komende nachten in hotel Porto Farol of hotel A Casa das Portas Velhas. 
De rest van de dag is ter vrije besteding.
 

Dag 2

In de ochtend maak je een begeleide wandeling. Met een deskundige gids loop je door het historische stadsdeel Pelourinho. De rest van de dag is ter vrije besteding.
 

Dag 3

Vandaag heb je de volledige dag ter vrije besteding. Je kunt bijvoorbeeld de Iglesia de Nosso Senhor de Bomfim (de kerk waar iedereen komt om gunsten te vragen) bezoeken. Ook de Mercado Modelo in de benedenstad is de moeite waard. Je kunt langs de boulevard slenteren of op eigen houtje meer van Pelourinho ontdekken.
 

Dag 4

Al om 6 uur word je vanochtend opgehaald en naar het centrale busstation gebracht. Je gaat met de bus in ongeveer zeven uur naar het historische stadje Lençóis in nationaal park Chapada Diamantina. 
Na aankomst check-in in hotel de Lençois of hotel Canto das Águas. 
De rest van de middag en avond heb je ter vrije besteding.
 

Dag 5

Vandaag heb je de hele dag een wandelexcursie in Lençóis en omgeving. De loopafstand van vandaag is ongeveer 10 kilometer over makkelijk begaanbaar terrein. 
Langs de rivierbeddingen van de Grizante en Lençóis rivieren zie je de verschillende kleuren zand van de rivieren en diverse watervallen. De terugweg gaat via Serrano waar een verfrissende masserende douche onder de watervallen verkoeling brengt. Had je er ooit over gedroomd om van een waterval af te glijden? Wellicht vandaag!
 

Dag 6

Met een gids ga je vandaag het grottengebied rond Lençóis verkennen. Je begint bij de 'Lapa Doce' met prachtige stalagmieten en stalactieten, en naar de 'zilveren grot' waar een heerlijk bad genomen kan worden in het kristalheldere water. 
De 'blauwe grot' laat een spectrum van kleuren zien, een uniek natuurlijk fenomeen. 
In de middag beklim je de 'Morro de Pai Inaçio', vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de Chapada Diamantina.
 

Dag 7

In de vroege middag retour per lijnbus naar Salvador, waar je bij aankomst wordt opgewacht door onze vertegenwoordiging voor het verdere vervoer naar je accommodatie. Je verblijft in hotel Porto Farol of hotel A Casa das Portas Velhas. De avond is ter vrije besteding.
 

Dag 8

Na het ontbijt word je opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht waar de ferry – een catamaran - klaarligt voor de oversteek van ongeveer anderhalf uur naar Morro de São Paulo. Er wanneer je niet wilt varen is het mogelijk heen- of terugreis met een tweemotorig vliegtuig van Aerostar te maken (niet inbegrepen).

Bij aankomst op het autovrije eiland staan kruiers klaar die je bagage in kruiwagens naar pousada Vila Guaiamú of hotel Patachocas Ecoresort brengen.
 

Dag 9, 10, 11 en 12

Vrije dagen om de verschillende stranden te ontdekken, Morro de São Paulo vanaf de heuvel (Morro) te bekijken, heerlijk aan het strand te luieren of misschien een leuke bootexcursie te maken.
 

Dag 13

Aan het einde van de ochtend neem je de ferry naar Salvador en vervolgens een taxi naar de luchthaven voor het vervolg van je reis door Brazilië of je terugreis naar Europa.
 

Verlengen

Er zijn diverse mogelijkheden om je reis te verlengen. Je kunt wat langer in de omgeving van Salvador blijven of bijvoorbeeld aan het strand. Maar je kunt ook met een huurauto of op de motor op pad. Of misschien wil je nog naar Rio vliegen? Het kan allemaal!

Vraag ernaar: wij helpen je graag.
 

Vluchten

Er zijn legio mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen, om die reden hebben wij bij onze Brazilië rondreizen geen vluchten vermeld. Braziltours kan vluchten met alle maatschappijen verzorgen waardoor ook die onder de SGR garantiedekking vallen. 

Ook binnenlandse vluchten kunnen wij boeken - vaak maken wij hiervoor gebruik van een airpass - maar ook minder bekende maatschappijen als TRIP en AZUL kunnen we reserveren.

Highlights

 • Salvador
 • Chapada Diamantina
 • Morro de São Paulo

Inbegrepen

 • aankomsttransfers
 • ferryovertocht Salvador - Morro de São Paulo v.v.
 • overnachtingen o.b.v. ontbijt in middenklasse hotels.
 • genoemde excursies in de Chapada Diamantina
 • diensten van onze Nederlandse vertegenwoordiging en lokale ( Engelssprekende ) agenten

Niet inbegrepen

 • internationale vluchten
 • overige, niet genoemde maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • reis- en annuleringsverzekering

Excursiepakket

 • halve dag wandelexcursie Pelourinho

Opmerkingen

 • onze reizen worden exclusief vliegtickets aangeboden omdat vaak de reisonderdelen met elkaar worden gecombineerd. Maar we kunnen de tickets natuurlijk wel voor je verzorgen.
 • we raden je aan je vluchten naar/van Brazilië tijdig te reserveren om gebruik te kunnen maken van de voordeligste boekingsklasse.
 • al onze reizen kunnen worden verlengd. Dat kan vooraf, na afloop en zelfs tijdens de rondreis.

 


Offerte aanvragen

U verblijft in hotel Porto Farol

Net middenklasse hotel In Salvador.